Tort cu 2 blaturi si 2 creme

de ala_oancea in Torturi, 28 Sep 2009 | 22403 vizualizari

 

Este un tort aniversar, pregatit cu ocazia implinirii a 5 ani de casnicie :)
Dupa o reteta din suplimentul Practic "Torturi"

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • Crema de nuca:
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • 150 gr nuci macinate
  • Crema de cacao:
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • Altele:
  • 100 gr stafide
  • 300 ml frisca
  • bomboane de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 2 blaturi si 2 creme:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se adauga galbenusuri mixate cu 4 linguri de zahar, apoi faina. Se imparte aluatul in doua, iar intr-o jumatate se adauga cacaoa. Se coc aprox 15 minute.

Se pun stafidele la inmuiat.

Pentru crema de nuci, se amesteca untul cu zaharul, faina, esenta de rom si nucile macinate. Se adauga treptat laptele si se pune la fiert pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 50 gr stafide. Eu am macinat nucile in rasnita de cafea. Nucile au devenit ca o pasta groasa, iar consistenta cremei a fost ca a piureului de castane. Si la gust semana putin datorita esentei de rom.

Pentru crema de cacao, se amesteca oul cu untul, zaharul, faina, ciocolata rupta in bucati. Se adauga treptat laptele si se pune la fiert pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 50 gr stafide.

Peste blatul alb se aseaza crema de cacao, apoi blatul de cacao si crema de nuci. Se acopera cu frisca batuta si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 blaturi si 2 creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale