Tort cu ananas caramelizat

de Valclaudia in Torturi, 30 Mar 2014 | 6265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 6 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 15 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • o mana fructe Goji (uscate)
  • 100 gr. ciocolata alba cu alune si orez expandat (maruntita cu cutitul)
  • Suplimentar:
  • 1 ananas
  • zeama de la 1 lamaie
  • 250 gr. zahar pentru caramelizat
  • 50 gr. stafide
  • 2 bucati rahat
  • 50 gr. miez de nuca (de preferat jumatati intregi)
  • 250 ml frisca vegetala (hulala)
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas caramelizat:

Curatam ananasul si il taiem felii / rondele groase de 1cm.

Intr-o cratita incapatoare punem 250 gr. zahar, scurgem zeama de la 1 lamaie si asezam rondelele de ananas.

Dam cratita la cuptor la temperatura ridicata (200 grade) timp de 20 minute sa se caramelizeze zaharul si sa se inmoaie feliile de ananas. Inainte cu 5 minute de scurgerea acestui timp scoatem gu grija cratita din cuptor, asezam stafide, bucatele de rahat si mieji de nuca in spatiile libere si mai dam la cuptor inca 5 minute.

In timp ce se caramelizeaza ananasul preparam blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.

Folosind mixerul,galbenusurile se amesteca cu alte 5 linguri de zahar tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala si incorporam pe rand,faina si spuma de albusuri (cate o lingura de faina, apoi una de albusuri, si tot asa pana epuizam intreaga cantitate).

La aceasta operatie folosim o lingura de lemn. La final incorporam bucatelele de ciocolata alba si fructele Goji.

Scoatem cratita din cuptor, turnam amestecul de blat si lasam tortul sa se coaca la temperatura potrivita pana trece testul scobitorii (cam 40 minute).

Dupa ce s-a copt, il rasturnam urgent pe un platou, pentru a evita intarirea caramelului dupa scoaterea din cuptor.

Topim intr-o craticioara 100 gr. ciocolata amaruie in 50 ml frisca lichida si decoram suprafata tortului dupa preferinta.

Topim cealalta tabla de ciocolata amaruie in alte 50 ml frisca, o lasam la racorit,apoi o dam putin la frigider sa se raceasca complet.

Batem restul de frisca cu mixerul, incorporam ciocolata topita si ornam tortul cu crema obtinuta si visine din visinata dupa bunul plac.

Pana in momentul servirii pastram tortul la rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu iaurt si capsuni