Tort cu blaturi din bezele

de Panacris in Torturi, 7 Mar 2011 | 6574 vizualizari

 

Acest tort a fost vedete aniversarii!!! Nu e prea greu de realizat doar rabdare multa sa ai!!!

 

INGREDIENTE

  • albusuri 12 bucati
  • zahar pudra 750 gr
  • zahar vanilat 3 pachete
  • unt 50 gr
  • galbenusuri 12 bucati
  • unt 200 gr
  • ciocolata 300 gr
  • zahar pudra 200 gr
  • zahar vanilat 1 pachet
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blaturi din bezele:

Foile se fac din cate 4 ouă. Se bat albuşurile pe baie de aburi împreună cu zahărul (cantiatea totală se împarte în trei) şi zahărul vanilat până se obţine o spumă tare. Am facut fiecare foaie pe rand. Se coace în formă de tort, tapetată cu foie de pergament unsă cu unt, la foc slab şi cu uşa cuptorului întredeschisă cca. 60 de minute

Pentru cremă se bat ouăle cu zahărul pe marginea maşinii de gătit până se înfierbântă bine, se adaugă ciocolata dizolvată în puţin lapte şi se lasă compoziţia să se răcească. Se freacă untul spumă, se adaugă aromele şi trepat compoziţia de ouă după ce s-a răcit. (Eu nu am mai avut rbdare la aceasta etapa si am dizovlat untul in crema, a iesit o crema delicioasa!!!)

Cu această cremă se umplu foile de bezele.  

TIPS-URI

1

Se decorează cu frişcă bătută şi fulgi de cicolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blaturi din bezele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata alba si afine - 7 ani de bucataras