Tort cu budinca

de gaby_gabytza in Torturi, 8 Feb 2012 | 3576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta de portocale
  • crema
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • un ou
  • 2 lingurite dulceata de caise
  • 2 lingurite gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca:

Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam usor cate un galbenus. Adaugam zaharul vanilat, esenta, cacaoa si praful de copt amestecat cu putina faina, apoi adaugam faina cat cuprinde cat sa iasa un aluat ca blatul de tort. Tapetam o tava cu pereti detasabili cu hartie de copt si rasturnam compozitia de blat in ea. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Pana se coace blatul pregatim crema. Punem intr-un bol plicul de budinca cu lingurile de zahar si cu cca 5 linguri de lapte si il amestecam, iar restul de lapte il punem la fiert. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam continutul din bol peste lapte, dupa adaugam in lapte si un galbenus. Amestecam si o lasam sa se raceasca, dar mai amestecam din cand in cand in ea.

Separat batem un albus spuma cu putin zahar si il rasturnam peste budinca racita, adaugam si linguritele de dulceata si le amestecam. Dupa ce s-a racit blatul adaugam budinca pregatita peste blat si o mai lasam cateva ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

09.02.2012, 11:13

bun

gaby_gabytza 1

09.02.2012, 11:38

multumesc de aprecieri

MIUTA 1

10.02.2012, 11:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inima