Tort cu capsuni

de mimmi in Torturi, 3 Iul 2013 | 3841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crema:
  • 500 g capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 100g zahar pudra
  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 10 lg faina
  • 10 lg zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si cacao. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri. Adaugam si faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus, incet pentru a nu se lasa compozitia. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Pregatim gelatina pe care o lasam la inmuiat in putina apa rece, dupa care pe bain-marie o amestecam pana se dizolva (mare grija, gelatina nu se fierbe, deoarece i se distrug proprietatile). Zdrobim capsunile cu ajutorul unei furculite, dupa care adaugam zaharul. Batem frisca cu mixerul si adaugam treptat piureul de capsuni. La sfarsit incorporam si gelatina si mixam 1-2 minute.

Taiem blatul in doua, insiropam cu un sirop facut din apa, esenta vanilie si zahar. Peste prima felie de blat se intinde jumatate din crema de capsuni, asezam a doua felie de blat si crema ramasa. Ornam dupa bunul plac si dam tortul la rece, pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cirese si capsuni