Tort cu capsuni si crema de iaurt

de Miha in Torturi, 8 Mar 2013 | 8613 vizualizari

 

La multi ani femeie!

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 300 g iaurt gras
  • 500 g capsuni
  • piscoturi pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si crema de iaurt:

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.

Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.

Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.

Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.

Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)