Tort cu capsuni si fragi

de Constelatialeu in Torturi, 27 Mai 2015 | 4602 vizualizari

 

E cu cioco,e cu capsuni si fragi e pentru o prietena draga,deci nu va dau si nici sectiune nu am......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 2 lingurite de ness
  • Crema 1
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 250 ml frisca lichida Creme patisserie
  • 100 g smantana dulce peste 40 % grasime
  • 3 foi gelatina
  • 50 g zahar
  • Crema 2
  • 100 g ciocolata cappucino Schogetten
  • 125 ml frisca lichida Creme patisserie
  • 75 g smantana dulce cu peste 40% grasime
  • 30 g zahar
  • 2 foi gelatina
  • Crema 3
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 125 ml frisca lichida Creme patisserie
  • 30 g zahar
  • 2 foi gelatina
  • cca 500 g capsuni
  • fragi pentru decor
  • ciocolata topita
  • Jeleu
  • 1 pliculet top gel rosu
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml sirop de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si fragi:

Blat : Ouale cu zaharul le mixam bine,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Peste oua adaugam amestecul de faina,praf de copt si cocao,omogenizam bine si apoi adaugam laptele.Tapetam o forma de tort  cu hartie de copt ( diametrul de 24 cm ),turnam compozitia in forma si presaram deasupra nessul.Dam forma la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit,asezam blatul pe farfurie si punem inelul detasabil de la forma in care am copt blatul.Taiem capsuni si le asezam peste blatul racit apoi turnam jeleu fierbinte.

Jeleu : Intr-o craticioara punem praful din plic,zaharul si siropul de capsuni.Punem pe foc si lasam sa fiarba cca 1-2 min,apoi lasam vreo 5 min sa se racoreasca jeleul.Dupa care il turnam peste blatul cu capsuni.Se lasa la racit cat pregatim cremele.

Crema 1 : Intr-o craticioara cu fundul dublu punem ciocolata,100 g smantana dulce ,50 ml frisca lichida si 50 g zahar,le punem pe foc si le topim bine,fara sa fiarba.Separat hidratam cu apa rece foitele de gelatina.Dupa ce am topit ciocolata,tragem cratita de pe foc si adaugam foitele de gelatina stoarse de apa.Omogenizam si dam la congelator pentru 20 min,cat sa se intareasca.restul de frisca lichida o mixam bine si o adaugam in crema racita,mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Scoatem blatul de la rece si adaugam crema 1,ornam cu capsuni si dam la rece pana facem crema 2.

Crema 2 : Ciocolata cu cappucino,75 g smantana dulce,25 ml frisca lichida si 30 g zahar,le topim fara a fierbe.Separat hidratam 2 foi de gelatina si apoi le adaugam in ciocolata topita.Dam la congelator cca 15 min,apoi amestecam cu frisca lichida batuta spuma tare.Se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa.Scoatem tortul de la frigider,intindem si crema 2 ,asezam capsuni taiate si dam din nou tortul la frigider pana facem si crema 3.

Crema 3 : Ciocolata alba,30 g zahar,75 g smantana dulce si 25 ml frisca lichida pe foc se topesc.Apoi se adauga gelatina hidratata se omogenizeaza si se da la congelator pentru 15 min.Apoi se amesteca cu frisca obtinuta din frisca lichida .

Scoatem tortul de la frigider,punem crema alba intr-un posh si ornam.Apoi asezam si fragutele si deasupra trasam cu ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si fragi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Zebra 1

06.08.2015, 12:13

E cam complicat si,va rog ,sa indicati- la ingrediente-cantitatea de faina din blat,intrucat lipseste! C.M.

Valclaudia 1

28.05.2017, 07:26

ce frumusel este!

CameliaR 1

28.05.2017, 11:53

De dat nu ne dai, sectiunea nu ai, si atunci de ce l-ai adus? Sa te lauzi? Imi place mult combinatia dintre fructe si ciocolata. Se potriveste de minune. Felicitari pentru frumosul si cu siguranta deliciosul tort!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de lămâie acoperit cu ganash de ciocolată albă