Tort cu ciocolata si banane

de Alexandra Burz in Torturi, 8 Apr 2014 | 4492 vizualizari

 

Nu am pozele foarte reusite insa va asigur ca e delicios

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 gr zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 esente de rom
  • 2 plicuri cafea instant
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 2 banane
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si banane:

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 150 gr zahar. Galbenusurile le frecam cu praful de copt si le adaugam treptat peste spuma, amestecand usor de sus in jos cu o lingura. Adaugam faina si cacaua procedand la fel ca mai sus. Punem compozitia intr-o forma de copt tapetata cu hartie pergament si dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Intre timp pregatim crema:

Punem pe foc 200 ml frisca lichida, adaugam 200 gr ciocolata si amestecam pana la omogenizare cand ciocolata este topita. Lasam la racit, dupa care amestecam cu restul de frisca si mixam pana obtinem o crema consistenta.

Pregatim siropul:

Punem la fiert apa cu restul de zahar, cafeaua instant si esenta de rom. Lasam la racit.

Scoatem blatul, il lasam la racit, dupa care il feliem in trei parti egale.

Asamblam tortul astfel:

Blat, sirop, crema, felii de banane...tot asa pana la final. Deasupra punem glazura de ciocolata. Topim ciocolata la microunde ( 100 gr ), adaugam in ea 50 ml frisca lichida.  Omogenizam si turnam peste tort. Decoram cu bilute aurii.

TIPS-URI

1

Pentru ca albusurile sa se bata mai bine este preferat ca ouale sa fie la temperatura camerei.

2

Pentru ca sa feliati mai bine blatul, folositi un cutit cu zimti ca cel de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura