Tort cu ciocolata si frisca

de maria_claudia in Torturi, 2 Mar 2011 | 10960 vizualizari

 

Pentru ca pe 28 Februarie baiatul meu Gabi a implinit frumoasa varsta de 21 de ani am facut acest tort pentru el

 

INGREDIENTE

  • ptr blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 2-3 linguri nuca macinata.
  • ptr crema:
  • 400g ciocolata cu lapte,
  • 250ml smantana lichida,
  • 75g unt
  • ptr sirop:
  • 5linguri zahar,
  • 250g de apa
  • ptr decor si glazura: 
  • 200g ciocolata,
  • lapte,
  • 100ml smantana lichida,
  •  frisca si bombonele argintii 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si frisca:

Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, faina, cacao, amestecand usor de jos in sus si nucile. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit ptr 35-40min.

Crema: topim ciocolata impreuna cu smantana, adaugam untul. Cand s-a racit se mixeaza bine pana se obtine o crema spumoasa.

Ptr sirop: zaharul se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa calduta si se lasa pe foc pana se formeaza siropul.

Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, apoi un strat gros de frisca. Imbracam tortul in glazura de ciocolata(topim ciocolata cu smantana), ornam cu frisca si bombonele dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu doua creme de ciocolata