Tort cu ciocolata si frisca

de maria_claudia in Torturi, 2 Mar 2011 | 10845 vizualizari

 

Pentru ca pe 28 Februarie baiatul meu Gabi a implinit frumoasa varsta de 21 de ani am facut acest tort pentru el

 

INGREDIENTE

  • ptr blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 2-3 linguri nuca macinata.
  • ptr crema:
  • 400g ciocolata cu lapte,
  • 250ml smantana lichida,
  • 75g unt
  • ptr sirop:
  • 5linguri zahar,
  • 250g de apa
  • ptr decor si glazura: 
  • 200g ciocolata,
  • lapte,
  • 100ml smantana lichida,
  •  frisca si bombonele argintii 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si frisca:

Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, faina, cacao, amestecand usor de jos in sus si nucile. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit ptr 35-40min.

Crema: topim ciocolata impreuna cu smantana, adaugam untul. Cand s-a racit se mixeaza bine pana se obtine o crema spumoasa.

Ptr sirop: zaharul se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa calduta si se lasa pe foc pana se formeaza siropul.

Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, apoi un strat gros de frisca. Imbracam tortul in glazura de ciocolata(topim ciocolata cu smantana), ornam cu frisca si bombonele dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura