Tort cu ciocolata si visine

de adry88 in Torturi, 24 Apr 2013 | 8101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 100 g unt
  • 100 g apa fierbinte
  • 3 oua
  • 130 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 1 ciocolata amaruie
  • 1 cana de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Blat-topim ciocolata cu untul,dupa care adaugam apa fierbinte,amestecam si lasam sa se raceasca putin.

Mixam ouale cu un praf de sare dupa care adaugam amestecul de ciocolata, faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam bine.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-amestecam smantana pentru frisca cu ciocolata intr-un ibric si punem pe foc mic sa se topeasca ciocolata. Amestecam continuu avand grija sa nu fiarba. Dam la frigider sa se raceasca dupa care o mixam pana devine o crema.

Asamblare-blatul racit il vom taia in 2. Prima foaie o insiropam, adaugam 1/2 crema, visine si restul de crema, asezam a 2 foaie si o decoram dupa plac.

Dam la frigider minim 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

29.04.2013, 16:38

superb

orin 1

03.05.2013, 13:46

Multumesc de raspuns...in Spania nu prea gasesti de 100g,asa ca jumatate de tableta ajunge....Paste feicit!

adry88 1

03.05.2013, 16:30

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de cafea