Tort cu clatite

de Lau in Dulciuri, 8 Feb 2016 | 4209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri 3in 1
  • 1/2 plic praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • Clatite
  • 3 oua
  • 300 ml apa minerala
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • coaja de portocala
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri unt topit
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 ciocolata alba
  • Decor
  • piscoturi
  • fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu clatite:

Clatite-intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele.

Amestecam bine pana rezulta o compozitie fara cocoloase si o consistenta lichida(ca unei inghetate topite) pentru caltite subtiri.

Adaugam untul topit si racit si amestecam bine,acoperim bolul si dam la rece 30  min.

Incalzim tigaia bine o ungem cu ulei si adaugam un polonic in mijlocul tigaie si rotim tigaia ca aluatul sa alunece pe toata suprafata.

Le coacem pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie intinsa.

Blat-intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare,

Adaugam uleiul in fir subtire ,apa si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,

Adaugam faina amestecata cu cafeaua,praful de copt si amestecam cu miscari unsoare,

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptoru incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca in tava.

Crema-intr-un vas adaugam 150 mi frisca,ciocolata rupta bucatele si punem vasul pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,

Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu mascarponele si mixam bine pana ce se omogenizeaza.

La final incorporam restul de frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.

Ansamblare-pe un platou asezam blatul care il insiropam cu cafea,adaugam crema,clatita,crema-clatita si repetam pana obtinem inaltimea dorita(eu am folosit 12 clatite)imbracam tortul cu crema si pe margine adaugam piscoturile.

Dam la rece cateva ore(peste noapte) dupa care il decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu clatite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars