Tort cu crema de ciocolata

de Lau in Torturi, 20 Iul 2011 | 3093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 6 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • CREMA
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 1 ciocolata
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • DECOR
  • frisca
  • cirese
  • ornament de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

BLAT: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie, esenta, zaharul vanilat, faina cernuta si se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA-se pune laptele pe foc impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca amidonul cu putin lapte si se adauga peste lapte, atunci cand da in fierbere. Se amesteca continuu pana se ingroasa crema si se opreste focul. Se amesteca untul cu zaharul pana se face o crema si se amesteca cu crema. Ciocolata se topeste dupa care se amesteca cu crema.

ASAMBLARE-se taie blatul racit in 2. Se insiropeaza prima foaie se adauga crema, se aseaza a 2 foaie si se insiropeaza putin. Decoram cu frisca,cirese.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minitort panza de paianjen