Tort cu crema de iaurt

de Pushaa in Torturi, 20 Dec 2013 | 6237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400gr iaurt cu fructe/simplu
  • 1 plic de gelatina
  • 250 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr zahar pudra
  • pentru ornat:
  • piscoturi
  • cateva capsuni
  • ciocolata
  • frisca
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • cateva picaturi esenta (rom/vanilie)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt:

 Mod de preparare:

    Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Se bate bine albusul pana devine o spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, uleiul si zaharul vanilat si se adauga in spuma de albusuri, cu miscari usoare, de jos in sus. Se incinge cuptorul la 170 grade C (foc mediu). Se amesteca praful de copt cu faina si se cern. Se adauga apoi la aluat si se amesteca pana devine uniform.

  Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diam. de 24 cm. Se toarna aluatul si se coace cca. 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca 10 in forma, apoi se rastoarna (daca aveti forma de tort cu inel detasabil, deschideti cu grija inelul).

   Crema: Se hidrateaza gelatina. Se amesteca iaurtul cu zaharul, zaharul vanilat si gelatina pana devine un amestec cremos. Se bate frisca si se incorporeza in iaurt. Se lasa la frigider (este bine sa fie facuta cu  o zi inainte)

   Pentru insiropat: Se pun toate ingredientele de la sirop intr-un vas, la foc tare, cca. 5 minute. Se lasa la racit si se adauga in el esenta de rom.

  Asamblare: Se sectioneaza blatul in trei parti egale. Se insiropeaza, pe rand, fiecare blat si se aseaza pe un platou, prima foaie de blat - un strat de crema, a doua foaie de blat - un strat de crema apoi ultima foaie de blat.

   La final am dat un strat de frisca pentru a-l uniformiza, am pus piscoturile, le-am legat ca sa stea drepte, apoi am turnat ciocolata topita cu putina frisca lichida si cateva capsunele sa arate bine.

Serviti va rog!

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "catelus"