La mine tortul nu este o prajitura pentru evenimente aniversare.Cand baietii mei vor ceva dulce zic ''Nu faci si tu un tortulet mic...'' Asa ca am facut un tortulet mic si rapid,fara prea mari complicatii...la cererea Balantei mele sot,un tort cu crema de lamaie...am folosit crema de la Dr.Oetker ca n-am avut chef de complicatii....
Blat:
Se bat albusurile spuma tare,galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza bine,apoi se adauga uleiul ca la maioneza,apoi adaugam faina si omogenizam.La final adaugam albusurile ,amestecand usor se jos in sus pana se omogenizeaza.Tapetam o forma de tort cu inel detasabil( diametrul 18 cm) turnam blatul si il dam la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.
Crema:
Intr-un castron punem praful de crema,zaharul,zaharul vanilat ,laptele si smantana groasa si mixam pana devine o crema omogena si consistenta.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun la fiert,cand da in clocot tragem de pe foc si adaugam esenta de rom,lasam sa se raceasca.
Pregatim si frisca.Smantana pentru frisca o mixam bine,adaugam zaharul si mai mixam pana se intareste.
Asamblare:
Se taie blatul racit in patru se siropeaza fiecare parte si se umple cu crema.Deasupra se orneaza cu frisca si pepite de ciocolata.
1
albusurile se bat cu un praf de sare
2
blatul e bine sa-l faceti cu o zi inainte,se taie mai bine
3
crema o puteti pregati strict dupa indicatiile de pe pachet sau adaugand smantana,iese mai cremoasa cu smantana