Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate

de Cris2711 in Torturi, 20 Apr 2013 | 7798 vizualizari

 

Aveam o sticla de vin an inceputa,si m-am gandit sa fac un tort cu crema de vin alb.A iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 125 gr. unt
  • 125 gr. zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 plic de vanilie Bourbon
  • 250 gr. faina
  • 1/2 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema de vin:
  • 4 mere
  • 1/2 l vin alb demisec
  • 200 gr. zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 budinci de vanilie Dr.Oetker
  • scortisoara
  • Frisca:
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 pliculet intaritor de frisca
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate:

Prepararea aluatului:

Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt.

Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

Cuptorul se praincalzeste la 170°.

Se framanta bine,iar cand s-a format un aluat se intinde in forma unsa.

Prepararea cremei de vin:

1.Intai se curata merele de coaja si se dau pe razatoare.

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de zahar,se caramelizeaza usor si se adauga merele rase si se calesc.

Cand este gata se lasa la racit.

2.Intr-o oala de marime mijlocie se pune vinul alb,la foc mic.

Se adauga zaharul vanilat,vanilia Bourbon,scortisoara si praful de la cele doua budinci (care se amesteca cu doua linguri de vin,pentru a nu face cocoloase,inainte de a fi introdus in oala).

Se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand se formeaza crema ca si o budinca,se adauga si merele caramelizate si se amesteca pana se omogenizeaza bine.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Apoi se pune crema peste aluat in forma,si se da la cuptor la 170° si se lasa circa 60 de minute.

Se scoate din cuptor,se lasa la racit .

Frisca:

A doua zi se face frisca din smantana lichida si intaritorul de frisca si putin zahar.

Se decoreaza deasupra cu cacao,ciocolata sau nuci macinate.

TIPS-URI

1

a se lasa o zi la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere insiropat cu zahar ars