Tort cu crema de zahar ars

de Alinutza80 in Torturi, 10 Mai 2012 | 4839 vizualizari

 

Tortul asta l-am facut de Sf.Gheorghe dar nu am avut timp sa il postez

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars:
  • 15 linguri zahar pentru caramelizat si tapetat cratita
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca
  • bombonele de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Se pun 15 linguri zahar intr-o cratita, se caramelizeaza.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel. Se pune cratita in cuptor minim 40 minute. Se verifica daca crema s-a inchegat.

Blatul:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si vanilia si se bate in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga faina, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou cratita in cuptor si se coace aproximativ 30 minute. (se face un test cu scobitoarea) Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul si se lasa cratita deasupra inca vreo doua ore, timp in care  siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.

Se orneaza cu frisca si cu bombonele de ciocolata sau fiecare dupa preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sim0na 1

11.05.2012, 21:32

foarte bine arata!!

Alinutza80 1

13.05.2012, 14:04

mersi Simona

mihaelar63 1

14.05.2012, 22:24

Este preferatul meu
Vad ca ai ajutor de nadejde

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars