Tort cu crema de zahar ars

de Dea_Dea in Torturi, 11 Oct 2013 | 24153 vizualizari

 

Un tort ce noua ne place mult

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 5 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 10 linguri zahar
  • 1,5 l lapte
  • 8 oua
  • esenta de vanilie
  • BLAT
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita praf de copt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Crema

Cele 5 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit.

Ouale se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie.Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita si se da la cuptor, la foc potrivit 30 min.

Blat

Albusurile cu praful se sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacaoa.

Se toarna in tava peste crema si se da la cuptor inca 30-40 min.

Se lasa la racorit apoi se intoarce pe un platou.

TIPS-URI

1

Blatul se poate face simplu , iar crema se poate aroma si cu lamaie , portocala, cafea, lichior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Dea_Dea 1

13.10.2013, 10:52

Va multumesc!!

Lia_ 1

13.10.2013, 23:38

te dadusem disparut precum gazele din conducta ta

buneee

Chrys 1

10.11.2013, 18:08

deci,nota 10* ..ce sa spun,foarte foarte gustos...abia ce l'am terminat de pregatit !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars