Tort cu frisca

de MonaMimi in Torturi, 28 Mai 2012 | 4465 vizualizari

 

un tort facut in graba,nu-i foarte aspectuos dar e delicios

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 180 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 g migdale rase
  • umplutura:
  • 150 g gem de capsuni
  • 150 g capsuni
  • 1 pachet jeleu de capsuni
  • 500 ml frisca
  • 20 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • decor:
  • 50 g migdale rase sau feliate
  • 50 g capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

Bati galbenusurile cu jumatatede zahar si cel vanilat pana devin ca o crema. Bati albusurile spuma tare cu restul de zahar si le adaugi in crema de galbenus. Adaugi faina cernuta, migdalele, amesteci si torni intr-o forma de tort unsa si tapetata. Coci 30-35 de minute in cuptorul preincalzit. Lasi la racit in forma si-l tai in trei.

Partea de jos a blatului o ungi cu jumatate de gem de capsuni, asezi peste gem capsunile spalate scurse bine si taiate in jumatati.

Pregatesti jeleul conform indicatiilor de pe plic si-l torni peste capsuni. Il pui la frigider ca sa se inchege jeleul dupa care asezi deasupra a doua parte de blat. Bati frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Ungi al doilea blat cu gemul ramas si intinzi jumatate din frisca, asezi ultima parte de blat si-l dai la rece 1 ora. Scoti tortul il decorezi cu frisca, migdale si capsuni si mai lasi 1 ora la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]