Tort cu fructe

de simonay in Torturi, 12 Iun 2013 | 5638 vizualizari

 

Este delicios ,fructele pot fi alese in functie de sezon .

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua ,
  • 200 gr.zahar pudra ,
  • 200 gr. faina 00 ,
  • 100 ml. ulei (floarea soarelui) ,
  • coaja rasa de portocala sau lamaie ,
  • un praf de sare .

Crema :

  • 3 oua ,
  • 200 gr. zahar ,
  • 250 gr. unt .
  • Frisca batuta 250 gr. .
  • Fructe : 2 portocale (mandarine),2.babane ,2 kiwi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Blat :

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase se adauga pe rand uleiul ,coaja de portocala sau lamaie, sarea si faina cernuta,separat se mixeaza albusurile pana devin lucioase dupa care se incorporeaza in prima compozitie amestecand usor cu lingura de jos in sus pana se omogenizeaza .Se coace pe hartie de copt 30'-35' la 180° .

Crema:

Pe baie de aburi se bat ouale intregi cu zaharul ,cand compozitia devine densa se ia de pe foc si se da la rece ,in untul mixat spuma se adauga pe rand compozitia racita.

Frisca batuta bine.

Se taie blatul in doua (orizontal),se pune un strat de crema ,fructe ,frisca ,deasupra crema , frisca si apoi se orneaza cu fructe.

Este o bomba calorica !,dar e delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]