Tort cu iaurt si capsuni

de Criss in Torturi, 6 Iun 2012 | 17562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -3 linguri faina
  • Crema
  • -1 cutie 500 g iaurt cu capsuni
  • -300 g capsuni
  • -zahar dupa gust
  • -300 ml frisca
  • -1 plic gelatina
  • -4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si capsuni:

Se bat albusurile spuma, se adauga apoi zaharul si vanilia si se bat pana se topeste zaharul si spuma ramane tare si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile si in final faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Se toarna amestecul in tava detasabila, tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Gelatina se hidrateaza in lapte. Capsunile se taie cubulete si peste ele se pun 2 linguri de zahar. Iaurtul se amesteca cu zahar pudra dupa gust si cu frisca batuta. (Eu am adaugat 2 linguri zahar pudra, pentru ca si frisca si iaurtul sunt indulcite.) Se dizolva gelatina si se toarna peste crema de iaurt si frisca.

Inelul detasabil se aseaza pe o tava. Se pune blatul de tort. Eu l-am insiropat cu sirop lasat de capsuni. Se toarna crema de iaurt. Deasupra se pun felii de capsuni si se toarna o glazura din tort gelee transparent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]