Tort cu iaurt si piersici

de jolygina in Torturi, 12 Aug 2011 | 5167 vizualizari

 

cum pe data de 5 august sotul meu a implinit o frumoasa varsta i-am facut un tort cu iaurt si piersici, racoros si mare asa cum ii place lui

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua 
  • 4 linguri de zahar 
  • 4 linguri de ulei 
  • 4 linguri de faina
  • un praf de copt
  • crema
  • un iaurt de 400 g 
  • 2 cuti de firsca lichida de 200 g
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 3 piersici
  • o felie de pepene rosu
  • 2 plicuri gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si piersici:

Facem un pandispan din oua , zahar , ulei si faina. Il bagam la copt si intre timp pregatim crema de iaurt 

Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece, iar intre timp batem frisca spuma. Cand este gata adaugam iaurtul lingura cu lingura, apoi treptat zaharul pudra. Desfacem gelatina in apa calduta (sa nu dea in clocot ) si o incorporam si pe ea in crema de iaurt cu frisca 

Cand pandispanul s-a racit il taiem in doua, asezam prima foaie pe un platou intr-o forma cilindrica dupa care il insiropam cu suc de portocale. Asezam jumatate din crema de iaurt, dupa care punem 2 piersici taiate cubulete si pepenele rosu taiat si el cubulete, dupa care adaugam restul de crema si la sfarsit cea de-a doua foaie 

Ornam cu frisca si piersici, eu am mai folosit la ornat si cubulete de jeleu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort capsunica