Tort cu kiwi si mango

de Anamaria7 in Torturi, 17 Mar 2012 | 4586 vizualizari

 

Tortul de ziua mea (foaaarte intarziat), o combinatie de crema fina si jeleu racoritor cu o forma complicata, dar placut de experimentat!

 

INGREDIENTE

Crema de ciocolata alba si crema de mango:

  • 400 gr ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lgt gelatina granule
  • 1 mango bine copt
  • 1 banana tare

Jeleul de kiwi:

  • 1 kg kiwi bine coapte
  • 220 gr zahar
  • 1 1/3 plic gelatina granule
  • fulgi de cereale integrale (indulcite)
  • 2 foi pandispan pentru tort (eu am avut ramase de la o prajitura)
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu kiwi si mango:

Crema de ciocolata alba:

Punem frisca pe baie de aburi, iar cand aproape fierbe o luam jos si adaugam 300 gr ciocolata maruntita. Amestecam si cand s-a topit punem gelatina hidratata in apa rece si topita pe baie de aburi. Dam la rece, apoi la frigider. Cand e destul de rece, mixam bine pe viteza mare pana se umfla si devine ..."fluffy" :) Restul de ciocolata se rade pe razatoarea mica si se amesteca in crema.

Crema de mango:

Curatam fructul, il maruntim bine in blender pana devine cremos, apoi il incorporam in 1/3 din crema pregatita anterior.

Jeleul de kiwi:

Fructele curatate de coaja si de capatul unde era codita (e prea tare) se taie cubulete si se paseaza foarte bine in blender. Punem apoi fructele pe foc mic impreuna cu zaharul si le lasam pana se ingroasa aproape ca un gem. Dupa ce luam vasul jos de pe foc lasam sa se raceasca putin si adaugam gelatina hidratata in putina apa rece si topita pe baie de aburi.

Asamblare:

1. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam un blat, turnam crema de ciocolata alba si nivelam. Luam un mic castronel, il invelim strans in folie alimentara si il infigem in crema pana formeaza o gaura cat de cat mare in mijloc. Dam la rece.

2. Scoatem castronelul, turnam jeleul de kiwi, asezam din nou castronelul, dam la rece.

3. Scoatem castronelul, punem crema de mango amestecata cu 3-4 linguri de fulgi de cereale in spatiul ramas in mijloc. Taiem din al doilea blat cerculetul ce acopera zona cu crema cu cereale, il asezam peste jeleu si punem in locul blatului taiat feliile de banana. Peste blat turnam si nivelam restul de crema de mango.

4. Decoram cu fulgi de cereale. Dam la rece pana la servire.

TIPS-URI

1

Se pare ca puteam sa pun MAI MULT kiwi :D ca sa se observe si mai bine modelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu kiwi si mango" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rapsodie cu visine