Tort cu mango si iaurt

de simona72 in Torturi, 28 Mar 2013 | 23409 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 150 gr unt
  • 100 ml lapte
  • un pahar mic de cognac
  • 2-3 linguri mari de miere

pt umplut tortul:

  • un compot mango
  • 400 gr iaurt grecesc(o cutie mare de la LIDL)
  • 200 gr smantina pt frisca(o cutie mica de la LIDL)
  • 2 pliculete gelatina sau 20gr
  • 150 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mango si iaurt:

Pt blat: zdrobim biscuitii la robot, dar nu-i lasam sa se faca faina, punem celelalte ingrediente intrun vas pe foc si le lasam pina se topeste untul(nu trebuie sa fiarba). Lasam putin sa se raceasca, adaugam peste biscuiti si amestecam.

Desfacem compotul de mango si separam fructul de suc. In suc punem gelatina la inmuiat, iar fructul il facem piure(din fruct oprim o bucata pt ornat). Batem frisca spuma cu zaharul, adaugam iaurtul treptat, iar la urma treisfert din gelatina inmuiata in suc. restul de gelatina o punem peste piureul de fructe. Intr-o tava de silicon unsa peste tot cu un strop de ulei, punem crema de iaurt, dam la frigider pt o ora, scoatem si punem piureul de fructe.

Mai dam la frigider pt inca 30 minute, scoatem si punem amestecul de biscuiti. punem o folie alimentara peste si o farfurie peste ca si greutate. Dam la frigider pt 2-3 ore sau peste noapte, scaotem faruria si folia alimentara, punem platoul pe care vrem sa servim tortul si-l intoarcem cu grija. Din felia de mango pe care am oprit-o din compot, taiem 3-4 feliute, restul de fruct in pasam si-l punem pe foc impreuna cu o cescuta de apa si o lingurita de zahar. Lasam sa fiarba pina scade la jumatate, si-l turnam peste tort printr-o strecuratoare, mai asezam si feliutele de mango dupa cum dorim.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice alt compot de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mango si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat (de Pasti)