Tort cu mere

de Julie in Torturi, 3 Sep 2010 | 9294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua,
  • 16 linguri zahar, 
  • 8 linguri ulei, 
  • 8 linguri faina,
  • esenta de vanilie
  • Pentru stratul de mere:
  • 1 kg cu mere,
  • 2-3 linguri zahar,
  • 50 g unt,
  • 1 lingurita scortisoara ,
  • 1/2 lingurita cardamom
  • Pentru decor:
  • frisca,
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara ,cardamom .Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor pana se inmoaie putin merele.

Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile ,uleiul,esenta si faina. Se imparte compozitia in doua. Prima jumatate se aseaza deasupra merelor . Se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute. Se lasa sa se racoreasca  putin si se rastoarna pe platou, astfel incat merele sa ramana deasupra.

In aceeasi tava se coace o a doua foaie din jumatatea de aluat oprita. Dupa ce s-a copt si este rece ,se aseaza deasupra merelor, acestea ramand la mijloc. Se insiropeaza cu putin sirop de zahar ars , apoi se imbraca tortul cu frisca si se presara fulgi de migdale.

TIPS-URI

1

Pentru un aspect mai deosebit se poate amesteca in o parte din frisca , o lingurita cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]