Tort cu mere

de alinutza1983 in Torturi, 11 Oct 2010 | 7064 vizualizari

 

Poate fi facut si in varianta de post...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 400 gr zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie ( eu am pus doar 2 )
  • 500 gr biscuiti de post ( eu am folosit petit beure, deci nu cred ca sunt de post )
  • scortisoara,
  • rom,
  • stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu zaharul si 500 ml apa.

2. Cand merele sunt fierte se adauga budinca ( topita in prealabil in 100 ml apa) si  se mai lasa la fiert 2-3 minute, dupa care se opreste focul se adauga stafidele si scortisoara..

3. Intr-o tava se pune un rand de biscuiti, unul din crema de mere si se alterneaza asfel cam 3-4 randuri, avand grija ca deasupra sa ramana un strat de mere.

( eu am trisat putin si am pus pe ultimul rand de biscuiti si finetti si abia apoi crema de mere :) ).

Se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor