Tort cu mere

de ioana34 in Torturi, 10 Ian 2014 | 5585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 mere
  • 5 linguri zahar
  • o jumatate lingurita de scortisoara
  • Blatul:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicurizahar vaniliat
  • 200 ml frisca hulala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Merele se curata de coaja si se taie felii,apoi le punem intr-o cratita unsa cu putin ulei. Peste mere se presara cele 5 linguri de zahar. Introducem cratita la cuptor pt.aproximativ 30 minute la 180 de grade. Cand sunt aproape gata ele arata ca merele din compot (aproape coapte) Cand merele sunt aproape gata scoatem merele din cuptor si presaram scortisoara!

Blatul:batem spuma 5 albusuri. Odata obtinuta spuma adaugam pe rand cele 5 linguri de zahar, apoi 5 galbenusuri, praful de copt, zaharul vanilat si pe rand cele 5 linguri de faina. Asezam compozitia pt blat peste mere si mai lasam la cuptor aproximativ 20 de minute. Verificam apoi blatul cu o scobitoare.

Scoatem tortul din cuptor si-l lasam la frigider sa se raceasca. Dupa preferinta blatul se poate insiropa .Eu folosesc apa cu zahar!

Cand tortul s-a racit il intoarcem pe o farfurie plata astfel incat merele sa fie deasupra. Apoi  adaugam frisca hulala batuta spuma!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel