Tort cu mere caramelizate

de Alexandra Elena in Torturi, 13 Oct 2012 | 16362 vizualizari

 

Un desert simplu si delicios:)

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere(depinde de marime)
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • un praf de sare
  • gem de prune
  • nuci
  • scortisoara
  • 3 linguri de zahar
  • frisca
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere caramelizate:

Se spala merele, se curata de coaja si se scobesc. Ungem tava de copt cu unt/ulei, apoi presaram 3 linguri de zahar si il intindem uniform. Punem merele, intregi,unul langa altul, in tava si le bagam la cuptor pana cand se caramelizeaza zaharul(15-20min).

Intre timp pregatim pandispanul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de ulei, iar albusurile le batem cu praful de sare, adaugam o cana de zahar si le batem pana cand albusurile se intaresc. Turnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina, si invartim incet de jos in sus.

Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca putin. Apoi le presaram cu scortisoara si le umplem cu gem de prune si nuca. Punem pandispanul peste mere si bagam din nou la cuptor, la foc mediu, pana cand trece testul scobitorii.

Se serveste atat rece cat si cald, se poate orna cu zahar pudra. Se serveste cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril