Tort cu mere coapte

de mimmi in Torturi, 11 Ian 2012 | 17485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:(tava rotunda cu diam.23 cm)
  • 7 mere,
  • scortisoara,
  • silvoita,
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu stins cu otet,
  • 6 linguri zahar 
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere coapte:

Spalam merele, le curatam de coaja si le scoatem cotorul. Intr-o tava rotunda caramelizam 6 linguri zahar inclusiv pe pereti si lasam pana se raceste.

Umplem merele cu silvoita si le asezam in tava. Pudram merele cu scortisoara.

Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu 4 linguri de zahar si bicarbonatul stins. Albusurile le batem spuma . Adaugam peste galbenusuri albusurile batute si faina cernuta. Amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pana se incorporeaza totul. Turnam compozitia peste mere si dam tava la cuptor pentru cca 40-50 de minute.

Il lasam la racit dupa care il putem savura. Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

12.01.2012, 11:11

asta e preferatul meu!!!

adry88 1

12.01.2012, 20:56

delicios

mimmi 1

13.01.2012, 19:54


Eu sunt mai in urma si mai inceata,mersi pt ajutor Miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate