Tort cu moatze colorate

de mihaelaM in Torturi, 24 Apr 2011 | 5042 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 6 oua
  • 1cana zahar
  • 2 cani faina
  • 2-3 linguri cacao

SIROP

  • 700 ml apa
  • 2cani zahar
  • 1esenta rom

CREMA

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 1cana zahar
  • 1pac margarina(250gr)
  • 1esenta vanilie
  • 1plic gelatina
  • 2 pliculete vanilie
  • 50 ml whisky

Pt ornat

  • 250 ml frisca hulala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu moatze colorate:

Pt blat

am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare.

Dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile am pus faina amestecata cu cacaua in ploaie, am omogenizat bine si am dat la cuptor cam 45min.

SIROPUL:

apa cu zaharul le-am pus la fiert cam 30 min,cand s-a mai racit am adaugat esenta.

Intre timp m-am apucat de crema:

am pus laptele ,zaharul,margarina si am lasat sa dea in fiert . Am inchis focul si am pus pliculetul de gelatina si galbenusurile si am mixat repede la viteza mare.

Albusurile le-am batut spuma tare si le-am adaugat in compozitia de lapte dar dupa ce s-a racit bine si tot acum am pus si whisky si esenta de lamaie.

Blatul o data copt si racit l-am taiat si l-am insiropat .

Intr-un vas  am pus folie alimentara si am pus o parte de blat si jumatate din compozitie si iar o parte de blat si restul de compozitie.

Am pus si ultima foaie si am acoperit bine cu folie si am dat la rece cam o ora jumatate

Frisca am batut-o bine  pana s-a intarit.

Am scos tortul si l-am asezat pe platou dupa care l-am ornat.

Cam atat ... pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu moatze colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Primavara -Minodora