Tort cu mousse de cafea si ciocolata aniversar pentru mine!! :D
Blat:
Crema mousse de cafea:
Crema mousse ciocolata:
Glazura:
Blatul:
Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua plus manuta de alune pisate. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se coace).
Se scoate, se raceste, se taie in 2 parti si se face o cafea dulce pentru insiropat.
Crema Mousse de cafea:
Se bate frisca lichida. Separat se bate mascarponele cu lichiorul de cafea si zaharul farin. Se incorporeaza apoi cele 2 amestecuri si se adauga si cafeaua tare.
Crema Mousse de ciocolata:
Se face ca la Tarta cu afine si mousse de ciocolata (Se topeste ciocolata impreuna cu 30 de grame de unt (la bain-marin); Se separa ouale si se bat separat albusurile cu zaharul si galbenusurile separat. Se bate separat 250 ml de frisca. Se ia ciocolata de pe foc topita si se lasa sa se raceasca usor (pana devine calduta), se toarna apoi galbenusurile si se ogmogenizeaza. Se mai lasa nitel la racit cateva minute si se toarna si albusurile amestecand bine. La final se incorporeaza si frisca batuta. Se da amestecul la frigider pana il asamblam in tarta.)
Glazura:
Se topeste ciocolata (fie nutella fie de menaj) la microunde si se adaug apoi cafeaua amestecand energic. Se pune imediat pe tort decorand (repede pentru ca se intareste imediat).
Dupa o noapte de stat la frigider, se scoate forma usor si se decoreaza marginile cu alune pisate.
Unul din cele mai bune si mai fine torturi pe care le-am facut! vi-l recomand!