Tort cu multa, multa ciocolata

de Tabita _ in Torturi, 28 Mar 2014 | 19597 vizualizari

 

Cel mai bun tort ever!!! Mi-a placut foarte mult! Inspiratie: bananachocolate >:D

 

INGREDIENTE

Blat ciocolatos: (1 cana = 250 ml)

  • 1 3/4 cana faina (220g)
  • 2 cana zahar (400g)
  • 3/4 cana cacao (85 g) (eu am pus 40 g cacao si 40 g ciocolata rasa)
  • 2 lingurite bicarbionat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 cana smantana (sau lapte batut) (250ml)
  • 1/2 cana ulei (125 ml)
  • 2 oua mari sau 3 oua mici
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 cana cafea fierbinte (250 ml).

Crema:

  • 1 1/4 cana zahar (250g)
  • 1/4 cana amidon (35 g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 ml smantana lichida pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie

Decor:

  • frisca
  • nuca macinata
  • bombonele colorate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu multa, multa ciocolata:

Blat ciocolatos:

Se amesteca separat ingredientele uscate, apoi cele umede se amesteca intre ele si la sfarsit se adauga cafeaua fierbinte pentru a accentua gustul de ciocolata; nu se va simti cafeaua in produsul final.

Se obtine un aluat foarte lichid si curgator.

Se coace la 180° aprox. 60-70 min. Se face testul scobitorii. 

Crema:

Intr-un vas asezat pe foc mediu se amesteca toate ingrdientele, mai putin ciocolata.

Cand continutul e firbinte se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca continuu pana cand aceasta se topeste si crema incepe sa se ingroase.

Se varsa continutul intr-un vas rece, iar pe suprafata cremei asezam o folie de plastic, pe care o intepam din loc in loc cu o scobitoare (pentru ca aburul sa aiba pe unde iesi). Se da la rece minim 4 ore.

Montarea:

Blatul se taie transversal in 4 straturi relativ egale. Blatul cel mai urat se faramiteaza in firimituri mici.

Se aseaza primul blat pe un platou, se pune peste el 1/3 din cantitatea de crema, al doilea blat, 1/ 3 din cantitatea de crema, al treilea blat si cu restul de crema se acopera deasupra si in lateral.

Se orneaza presand cu degetele firimiturile de blat, atat in parti cat si deasupra. 

Se decoreaza cu frisca, nuca si bombonele colorate.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

Se decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu multa, multa ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de casa cu ciocolata