Tort cu nuca, alune si fistic

de ela in Torturi, 14 Feb 2010 | 6359 vizualizari

 

inspirat de tortul egiptean,l-am facut pe fuga,de ziua mea,cu musafirii veniti deja...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 12 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 12 linguri faina,
  • praf de copt,
  • 3 linguri nuca rasa
  • crema1:
  • 6galbenusuri,
  • 8linguri zahar,
  • 500ml lapte,
  • 3linguri faina sau amidon,
  • 150gr unt,
  • esenta de vanilie.
  • crema 2:
  • 250ml frisca,
  • 150gr zahar pudra,
  • 50gr nuca.
  • crema3:
  • 250ml frisca,
  • 150gr zahar pudra,
  • 50gr alune macinate,
  • crema 4:
  • 250ml frisca,
  • 150gr zahar pudra,
  • 50gr fistic,
  • pt ornat:
  • 1 ciocolata cu cereale primola
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca, alune si fistic:

BLATUL:

Se separa galbenusurile de ou de albusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Se completeaza treptat zaharul,mixand in continuare,se incorporeaza apoi galbenusurile,faina treptat,nuca rasa si praful de copt.Compozitia se imparte in doua si se rastoarna pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau pe rand la cuptor cele doua parti,cate 15min,pana se coc blaturile.

Intre timp se pregatesc cremele.

CREMA1:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste,adaugam amidonul si mai mixam putin.Adaugam laptele si omogenizam.Punem pe foc,pe treapta mica pana compozitia se face ca o budinca.Luam de pe foc si adaugam treptat untul taiat cubulete si amestecam pana acesta se topeste.Cand crema s-a racit,adaugam cateva picaturi esenta de vanilie.

CREMA2:

Frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana se intareste,apoi se incorporeaza nuca.

La fel se procedeaza si cu celalte creme,doar ca se adauga in loc de nuca,fistic si alune rase.

Blaturile se scot din tava si se taie in doua,rezultand patru blaturi.

Asamblarea se face astfel:punem primul blat,peste care punem 1/4 din prima crema,apoi crema1.Urmatorul blat,1/4 din crema1,apoi crema2.Din nou un blat,crema1,apoi crema3.Cel de-al treilea blat,crema1,apoi crema4.

Se orneaza cu ciocolata rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, alune si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ionix 1

16.02.2010, 12:14

arata foarte bine felia de tort...

Rocsi 1

16.02.2010, 12:17

bun dar trebuie multa rabdare...

ela 1

16.02.2010, 12:20

nu e nevoie de multa rabdare,merge facut repede,din pacate nu am avut timp sa il ornez frumos ca nepotul meu statea langa mine si voia sa il tai cat mai repede

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Intercontinental