Tort cu somon afumat

de ianculubita in Somon, 30 Apr 2013 | 9713 vizualizari

 

Poate adaugati pe masa de sarbatori si acest aperitiv;este super delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g somon afumat
  • 1 castravete de sera sau 4 de gradina
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa rosie
  • 300 g smantana
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 3 foi de gelatina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu somon afumat:

O forma rotunda de tort sau un castron, unsa cu cateva picaturi de ulei, o tapetam cu folie alimentara si o lasam deoparte.

Intr-un vas punem somonul taiat cubulete (doar jumatate din cantitate), castravetele curatat de coaja si taiat cubulete, mararul si ceapa taiate marunt, zeama de lamaie, smantana, sare, piper. Amestecam totul si mai condimentam daca e nevoie. Gelatina o punem la hidratat in 4-5 linguri de apa rece, iar dupa cateva minute o dizolvam bine pe baie de aburi, apoi o amestecam in crema de peste.

Punem in forma somonul care l-am dat deoparte, apoi rasturnam crema, nivelam suprafata, acoperim cu folia lasate pe margini si dam la frigider pana a doua zi cand rasturnam pe o farfurie. Desprindem folia si ornam cu castravete si marar.

TIPS-URI

1

somonul nu se poate inlocui cu alt peste pentru ca nu mai avem un contrast de culoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos