Tort cu trandafiri si migdale

de Ancutsa in Mancare copii, 10 Iul 2019 | 2071 vizualizari

 

Acest tort l-am pregătit pentru ziua mea și conține blat de nucă, cremă de cafea, cireșe la mijloc pentru un gust răcoritor l-am decorat cu trandafiri şi migdale blanșate.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 ouă,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 7 linguri nucă măcinată,
  • 3 linguri (cu vârf) făină,
  • Un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 300 ml,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • O linguriță esenţă de rom,
  • pentru crema de cafea:
  • 2 gălbenușuri,
  • 250 ml lapte cald,
  • 3 linguri rase amidon alimentar,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 50 g unt moale,
  • 50 ml frişcă lichidă,
  • O linguriţă cafea măcinată,
  • O linguriţă ness,
  • pentru decor:
  • 40 g ciocolată cu lapte, pentru scris,
  • cireșe, după gust,
  • 350 g mascarpone,
  • frişcă lichidă 150 ml,
  • Câteva picături de colorant alimentar roșu,
  • perle de zahăr Dr.Oetker, după gust,
  • migdale blanșate, după gust,
  • 3 fluturi de napolitană
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trandafiri si migdale:

 

Pentru literele de ciocolată: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se umple o pungă pentru ornat, se taie vârful cât mai mic, pentru ca scrisul să fie subțire și se desenează literele pe o hârtie de copt, se pun și scobitori, pentru a le putea înfinge mai ușor în tort, ulterior. Se dau la congelator până la folosire.

 Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu mixerul cu un praf de sare şi când se întăreşte uşor bezeaua, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca măcinată. Se toarnă compoziţia într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam 20 de minute sau până se rumeneşte uşor. Se lasă la răcit.

 Pentru sirop:se fierbe apa cu îndulcitorul aprox 1 minut, după care se dă de pe foc şi se adaugă esenţă de rom.

 Pentru crema de cafea: se amestecă gălbenușurile cu îndulcitorul, zahărul Bourbon și amidonul, cu un tel, turnând peste ele laptele cald. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă ca o budincă. Se lasă la răcit. Se adaugă untul la temperatura camerei și frişca lichidă rece, cafeaua și nessul și se amestecă cu mixerul, până devine cremoasă.

 Pentru montare şi decor: se spală cireșele, li se scot sâmburii şi se lasă la uscat pe un prosop de hârtie.

Se rumenesc ușor într-o tigaie, migdale blanșate, fără grăsime sau altceva. Se lasă la răcit.

Se taie blatul în două foi, care se însiropează. Peste baza tortului se întinde crema de cafea cu o spatulă, se așază cireșele tăiate în jumătăți, presându-le ușor, pentru a le scufunda în cremă, apoi se adaugă capacul tortului.

Se bate cu mixerul crema mascarpone până devine cremoasă, se adaugă frișca lichidă și se mai bate puțin, pentru o omogenizare frumoasă. Se îmbracă tortul, apoi în crema rămasă se adaugă câteva picături de colorant alimentar roșu și se amestecă, pentru a face trandafirii de pe capac. Se presară perluțe de zahăr, se adaugă fluturii de napolitană, iar laterala se îmbracă în migdalele blanșate rumenite. Se dă la frigider, iar la momentul servirii se adaugă literele de ciocolată.

 

Notă: pentru trandafiri, am folosit Duza decorat 9 mm - Kitchen Craft, Gama Sweetly Does it

https://www.kitchenshop.ro/duza-decorat-9-mm-kitchen-craft-2

 

Porţii: 12

Timp de gătire: 20 min

Timp de pregătire: aprox 2 h

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/tort-aniversar-cu-trandafiri-si-migdale.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trandafiri si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Waffles cu iaurt