Tort cu trei creme de ciocolata

de ala_oancea in Torturi, 12 Noi 2009 | 19479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta de rom
  • Crema:
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu crema de rom
  • 100 gr ciocolata cu crema de lichior de visine
  • 4 linguri pesmet fin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei creme de ciocolata:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina, cacaoa, se imparte in trei si se coc trei blaturi in forma rotunda.
Pentru crema, se pun pe foc cate 200 ml frisca lichida in trei vase si se adauga in fiecare cate un tip de ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se pune la frigider pentru o ora. Se mixeaza apoi cremele pana se intaresc.
In cele cu ciocolata cu crema am adaugat cate 2 linguri de pesmet fin pentru ca nu s-au intarit destul de bine si au iesit chiar foarte bune la gust, tortul nu a fost gretos de la atata ciocolata. Puteti renunta la pesmet, dar atunci mariti cantitatea de ciocolata.
Se insiropeaza blaturile cu esenta de rom diluata cu apa si se aseaza cremele, lasand crema cu ciocolata amaruie deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]