Tort cu vanilie si nuci

de epurasha2bb in Torturi, 6 Apr 2010 | 9265 vizualizari

 

este un tort pe care l-am dat de pomana unei rude mai sarace de Paste

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 7 oua
  • 150 g faina alba pt.prajituri
  • 150 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • 1 pliculet praf de copt pt.insiropat -un compot de fructe -gutui
  • crema :
  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 250 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinata,
  • 1 lingura de frisca,
  • 1 fiola esenta de vanilie.
  • Pt.decor
  • 1 cutie de frisca Hulala
  • 1 ceasca miez de nuca macinat pt.ornat marginea si pt.crema
  • onduleuri de ciocolata facute din ciocolata neagra Primola Silk
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie si nuci:

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.

Se umple cu crema de vanilie preparata cu lapte rece cu mierul la viteaza mare cateva minute in care adaugam apoi esenta de vanilie, zaharul vanilat si miezul de nuca pisat marunt, cateva linguri, apoi se inveleste tortul in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza pe margine cu miez de nuca pisat .Deasupra se aseaza onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inimioară cu dragoste de la Luciana