Tort cu zmeura

de Lau in Torturi, 3 Iul 2012 | 3531 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru mama mea care astazi implineste o frumaosa varstaLa multi ani!

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri de gelatina
  • 500 ml frisca
  • zmeura
  • 150 ml sirop de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura:

Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele treptat, amestecam bine, dupa care punem la fiert pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire.

Gelatina o dizolvam in siropul de zmeura, o lasam cca 5 minute dupa care o dizolvam pe baie de aburi, o amestecam cu crema de galbenusuri (putin racita)

Cand incepe sa se ingroase crema adaugam frisca, albusurile batute spuma, amestecam bine (eu am mai adaugat si cca 100 g zmeura pisata)

Intr-o tava (eu am folosit de cozonac) o tapetam cu folie alimentara si asezam piscoturile insiropate (si pe pereti laterali daca dorim) adaugam crema si zmeura dam la frigider pana a 2 zi,

A 2 zi rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort double mousse