Tort cu zmeura

de marinicayou10 in Torturi, 13 Noi 2012 | 4198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 lingurite colorant alimentar rosu
  • 4 linguri zmeura
  • Crema diplomat cu zmeura
  • 3 oua
  • o ceacsa zahar
  • o ceasca lapte
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 400 ml frisca lichida-batuta
  • 2 pliculete gelatina
  • 500 gr zmeura- din care oprim 25 pentru ornat
  • 300 ml frisca lichida batuta bine pentru ornat
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul.Se bate bine.Se adauga galbenusurile,apoi faina,praful de copt,esenta,zaharul vanilat,colorantul si zmeura si se amesteca bine.Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie si se da la cuptor pana se rumeneste usor.Se lasa sa se raceasca,apoi se taie in doua.

Crema:

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca cu telul cu zaharul si laptele,esenta de vanilie si zahar vanilat si se pune pe foc pana se ingroasa putin.Se da la rece.Se pune gelatina in jumatate de cana de apa rece sa se inmoaie.Albusurile se bat spuma tare.Frisca lichida se bate cu mixerul si cand crema din frigider s-a racit se amesteca cu albusurile,gelatina, frisca si  se amesteca bine.La urma adaugam zmeura si amestecam putin.Dam la rece pana se mai intareste putin.

Blatul il taiem in doua.Punem prima foaie de balt pe platou si cand crema este putin intarita turnam trei sferturi pe blat,apoi punem cealalta foaie de blat si cu restul de crema ornam tortul si astupam toate gaurile ramase.Cu frisca batura imbracam tortul si ornam cu zmeura Lasam pana a doua zi la frigider

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu zmeura