Acest tort l-am invatat la scoala in clasa a sasea la practica.De atunci il fac mereu ..Pofta buna
Pregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina.
Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut grijă să nu se ardă sau să se caramelizeze şi nici să facă bule. Când acesta s-a topit frumos se toarnă o cană de apă, stingându-se tot acest zahăr fierbinte. Se trage de pe flacăra aragazului şi se mai toarnă o cană de apă. Se amestecă bine până se dizolvă totul şi devine un lichid clar .Se adaugă apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Când e rece se poate lucra cu el pentru însiropare
Se trec biscuitii prin sirop si se ung cu crema si se aseaza in picioare.Se fac 2 straturi, depinde de tava pe care o aveti.Cu crema ramasa se orneaza tortul.Eu din zahar pudra si nuca de cocos am facut flori.