Tort de căpșuni

de Zamfira in Torturi, 19 Oct 2015 | 10305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg căpșune
  • 1 1/2 pachet de pișcoturi
  • 500 g brânză de vaci
  • 250 ml frișcă
  • 80 g ciocolată albă
  • 2 iaurturi mici (280 ml)
  • 1 gelatină Dr.Oetker
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 1 esență rom
  • 1 jeleu roșu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de căpșuni:

Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două.

Pregătim gelatina Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic.

Omogenizăm brânza de vaci cu frișca bătută tare.

Topim ciocolata albă și o amestecăm cu iaurtul.

Adăugăm iaurtul la crema de brânza, 5 linguri de zahăr pudră și gelatina topită.

Așezăm pișcoturile într-o tavă de tort cu margine detașabilă și le stropim cu esența de rom omogenizată în 5 linguri de apă.

Fixăm jumătățile de căpșune pe marginea tăvii cu miezul spre exterior.

Turnăm crema de brânză în interior și ușor nivelăm totul fără a mișca poziția căpșunilor de pe margine.

Deasupra așezăm celelalte căpșuni tăiate în două cu miezul spre exterior.

Pregătim jelelul roșu conform instrucțiunilor de pe plic și-l turnăm peste căpșuni.

Lăsăm tortul la rece pentru 12-24 de ore.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de căpșuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mirela0911 1

21.10.2015, 12:55

Frumos și bun!

Zamfira 1

21.10.2015, 23:06

Multumesc!!!

trifadalia 1

11.05.2018, 12:08

gustos o felie daca se poate as lua din el

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]