Tort de caramel cu ciocolata

de Delicii Sanatoase in Torturi, 27 Feb 2014 | 25799 vizualizari

 

Aceasta reteta s-a lasat cam mult asteptata.
Este tortul meu preferat, pentru ca imi place ciocolata si pentru ca am reusit sa obtin o consistenta tare potrivita.
Am folosit o tava de tort mica, de 16 cm, din care am taiat 6 felii destul de mari.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 60 gr nuca
  • 70 gr seminte de floarea soarelui
  • 130 gr prune uscate
  • 2 Lg cacao
  • 1 vf cutit pudra de cardamom
  • 2 Lg unt de cacao topit
  • Crema de caramel:
  • 1 cana curmale fara samburi
  • 3/4 cana caise uscate
  • 2 Lg pudra de maca
  • 3 Lg unt de nuca
  • 4 Lg unt de cacao topit
  • Crema de ciocolata:
  • 250 gr caju
  • 150 ml apa
  • 6 Lg cacao
  • 200 gr miere (sau dupa gust)
  • 6 Lg unt de cacao topit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de caramel cu ciocolata:

Blat:

Nuca si semintele de floarea soarelui se lasa peste noapte la hidratat in apa. Se poate si fara acest pas.

Apoi se pun in robotul cu lama S impreuna cu cacaoa si se macina pana se maruntesc cat de mult vrem (mai fin sau cu bucati mai mari ca sa fie crocant). 

Se adauga prunele uscate si untul de cacao topit si se proceseaza pana compozitia este bine legata. Daca se leaga mai greu, putem adauga 1-2 linguri de apa.

Se preseaza uniform in forma de tort.

Crema de caramel:

Curmalele si caisele se lasa la inmuiat in apa peste noapte. Se scurge apa si se pun in robot impreuna cu restul ingredientelor. Se proceseaza pana obtinem o pasta consistenta, pe care o punem peste blat. Este mai lipicioasa, dar cu ajutorul unei spatule sau linguri, se va intinde usor.

Untul de nuci se poate face acasa. Puneti in robot o cana cu nuci nehidratate si procesati pana incepe sa se elibereze uleiul si sa se transforme in unt. Puteti si sa puneti nucile pentru 3-4 minute in cuptorul preincalzit si apoi sa le procesati.

Crema de ciocolata:

Lasam caju-ul la hidratat pentru aprox. 4 ore. Il punem apoi in blender cu apa si macinam pana obtinem o crema. Chiar daca este mai groasa si inca au ramas bucati de caju, nu mai adaugam apa. Adaugam mierea si untul de cacao topit, care vor ajuta la procesare, dupa care punem si cacao. Totul trebuie sa fie bine omogenizat. Gustati ca sa ajustati dupa preferinte.

Crema obtinuta se toarna peste crema de caramel. Tortul se pune in congelator pentru aproximativ 4-5 ore. Secretul este sa nu inghete, ci doar sa se intareasca si sa poata fi scos usor din forma.Ulterior poate fi pastrat in frigider. Eu am pus pe deasupra gem de macese facut in casa, insa puteti pune topping de fructe.

Este perfect la gust si arome ( cel putin pentru gusturile mele), dar si satios, asa ca taiati felii mici din el. 

Astept sa imi spui tie cum ti-a placut!

Cu drag,

Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caramel cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

Delicii Sanatoase 1

05.03.2014, 19:43

Ela, eu folosesc robotul cu lama S pentru a face blatul tortului, iar crema o fac in blender. Folosesc un Philips HR 7775, de 1000 wati.

Ela68 1

11.03.2014, 13:44

Multumesc , m-am luminat

Panacris 1

23.02.2021, 17:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de visine