Tort de ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 23 Noi 2010 | 7118 vizualizari

 

Am facut acest minunat tortulet anul trecut de ziua de nume a tatalui meu mult iubit!
L-am gasit la "Bucataresele vesele" pe blog cu alt decor.....si nu pot decat sa le multumesc, . a iesit delicios, iar tatal meu a fost tare incantat!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 lg cacao
  • esenta vanilie
  • Crema 1
  • 200gr ciocolata alba
  • 200ml frisca lichida
  • esenta vanilie
  • Crema 2
  • 200gr ciocolata neagra
  • 200gr frisca lichida
  • esenta rom
  • Sirop
  • 250gr zahar
  • 250 ml apa
  • esenta rom
  • glazura
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr frisca lichida
  • 50 gr unt
  • decor
  • trandafiri  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus.

Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si adoua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.

Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac...eu am facut trandafirii din bomboane sugus.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Brazilian