Tort de ciocolata

de madi_marin in Torturi, 17 Iul 2011 | 6529 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru mama mea, care pe 14 iulie a implinit 54 de ani. De sarbatorit am sarbatorit-o azi. La multi ani,mama! Sa fii sanatoasa si sa te avem prin preajma 100 de ani de-acum incolo! Te iubim mult mult de tot!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cu ulei
  • 3 linguri cu cacao neaga

Crema:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g cacao neagra
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 3 pliculete de ness
  • 500 g margarina Unirea sau Delma

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 4 linguri cu miere
  • 300 ml apa
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • frisca lichide
  • fructe
  • cacao
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei. Amestecam cele doua compozitii, punem cacaoa si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia in forma 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace cam 25-30 minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit .

Crema: se pun la foc foarte mic ouale intregi cu zaharul. Se amesteca continuu pana se dizolva complet, apoi se adauga cacaoa,nessul  si lichiorul. Se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte de pe foc. Acum se adauga margarin taiata in bucatele si se amesteca pana ce aceasta s-a dizolvat. Se da crema al rece, eventual la congelator ca sa capete consistenta si sa poata fi intinsa pe blat fara sa curga.

Siropul: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa, cand s-a dizolvat complet se da deoparte si se adauga mierea , lichiorul si esenta. Se lasa la racit.

Asamblare: se taie blatul in doua (se poate si in trei straturi), se insiropeaza bine ambele blaturi , se pune trei sferturi de crema intre ele, iar cu restul se imbraca tortul. Se da la rece pana a doua zi, cand se poate orna cu frisca, fructe sau alt decor la alegere. Eu am ornat cu frisca, zmeura, pudra  de cacao si putina ciocolata rasa.

E un tort delicios, insiropat, ciocolatos.....Pentru cunoscatori!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

18.07.2011, 07:24

f bun

madi_marin 1

18.07.2011, 09:53

fetele.....multumesc..... va pup si va imbratisez pe toate din partea ei......

Corinuta 1

07.08.2011, 22:09

ce frumos e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu capsuni