Acest tortulet l-am pregatit pentru o fetita taaaare dragalasa care a implinit 3 anisori!
Crema:
Punem 500 ml lapte intr-o oala pe foc mic. Amestecam intr-un bol galbenusurile cu o lingura de zahar si le adaugam in laptele de pe foc.
Intr-un alt bol amestecam bine zaharul (cele 22 linguri ramase) cu amidonul si laptele ramas (100 ml). Avem grija sa se amestece bine toate ingredientele. Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte din oala si amestecam cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.
Rupem ciocolata in bucati si o adaugam in crema amestecand pana cand aceasta se topeste complet. La final se adauga si esenta de rom si se lasa crema la racit.
Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine pana la omogenizare.
Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam prima parte din compozitie.
Dam la cuptor pentru aprox.10 minute la foc mic. Testam cu o scobitoare daca blatul este gata, il scoatem si il lasam la racit. Procedam la fel si pentru celelalte 2 blaturi.
Dupa ce blaturile s-au racit complet incepem asamblarea tortului.
Punem pe o tava primul blat, il insiropam si adaugam 1/2 din cantitatea de crema.
Continuam cu al 2-lea blat, il insiropam si adaugam crema ramasa(mai lasam 2-3 linguri de crema pentru a imbraca marginile tortului). Terminam cu al3-lea blat pe care il insiropam.
Pregatim glazura: intr-un ibric topim ciocolata si o adaugam cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana cand se topeste complet.
Turnam glazura peste tort.
Rupem napolitanele invelite in ciocolata in jumatate (sa avem bastonase de cate 2 napolitane) si imbracam marginile tortului cu ele.
Legam in jurul tortului o panglica de organza pentru sustinerea napolitanelor.
Ornam tortul cu bomboane colorate si ciocolata alba.