Cum astazi am sarbatorit-o pe mama soacra nu putea trece evenimentul fara faimosul tort. A fost foarte incantata si desigur si-a felicitat nora !
BLATUL
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare, peste care adaugam cate o lingura de zahar si amestecam pana cand albusurile devin tari si lucioase. ATENTIE: daca nu batem albusurile tari blatul nu va iesi pufos.
Separat galbenusurile le amestecam cu cele 4 linguri de ulei si le amestecam impreuna pt un minut, dupa care le adaugam peste albusurile batute spuma si amestecam cu mixerul viteza mica.
Cele 10 linguri de faina le amestecam cu praful de copt si treptat se adauga in compozitia de albusuri si se amesteca cu o spatula de sus in jos pana o terminam.
In tava de copt rotunda de 26 cm tapetata cu hartie si bordurile le-am uns cu unt si am rasturnat compozitia in tava si am dat la cuptor preincalzit pt 45 minute fix.
Intr-un vas punem pe foc frisca lichida si adaugam ciocolata si o lasam sa se topeasca incet dupa care o dam la rece peste noapte. Daca pregatiti tortul in ziua respectiva dati frisca la congelator pt 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte .
Odata copt blatul l-am lasat si pe el peste noapte deoarece a doua zi se taie perfect.
A doua zi am batut crema cu mixerul pana a devenit aerata si pufoasa si am inceput sa lucrez tortul.
Am lasat la scurs piersicile si apoi le-am taiat cubulete.
Am taiat tortul in 3 straturi.
Eu mereu pun dedesubt primul strat de tort de deasupra .
Cu inelul de la tava de copt imi asez pe platou prima felie de tort de deasupra o insiropez cu siropul de la piersici, adaug crema de ciocolata si jumatate din bucatelele de piersici si asa continui pana la ultimul strat.
Pe ultimul strat si bordurile le acopar cu crema de ciocolata alba .
Bordurile le ornez cu banuti de ciocolata .
Intr-un vas adaugam 3 linguri de lapte si adaug cele 50 g ciocolata si le las sa se topeasca.
Intr-o punga adaug ciocolata topita si ii fac o gaura in varf cu o scobitoare.
Pe tort incep sa fac o spirla din ce in ce mai mare.
Apoi cu un bat de frigaruie incep sa trasez linii din mijlocul spiralei spre exterior si invers, din exterior spre interior.
Se lasa la rece pana la data servirii.
1
La blat sa nu se deschida usa cuptorului in primele 25 minute