Reteta am vazut-o acum doua zile la Paprika Tv ( sa traiasca... ca mult ma mai inspira) si mi-a ramas in gand....azi am pus-o in practica...e o nebunie delicioasa!
Topim ciocolata si o lasam la racit purin adaugam apoi in ea untul moale si amestecam bine.
Separam ouale, 4 albusuri si 4 galbenusuri, batem spuma albusurile cu zaharul( 100 gr) pana devine lucioasa si isi tine forma.
Peste cele 4 galbenusuri adaugam 2 oua intregi si 75 de grame de zahar., amestecam bine cu o lingura, punem si coaja de portocala, vanilia, lichiorul, apoi adaugam ciocolata cu unt bine amestecata.
Din spuma de albusuri, luam cateva linguri si punem peste compozitia de galbenus, amestecand usor, apoi o adaugam pe toata, se amesteca cu rabdare, cu miscari bruste si mari, prin invaluire. Se pune la baza formei hartie pergament, se toarna compozitia si coacem tortul la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Scoatem si lasam la racit, nu ne facem nici un fel de grija daca tortul se va lasa in mijloc, acolo cand se va raci vom pune frisca fara sa il bibilim prea mult( chiar nu e necesar ), si apoi vom aseza zmeura. Acest tort este atat de delicios!