Tort de ciocolata cu visine

de Isabel in Torturi, 30 Aug 2014 | 3880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua,
  • 5 lg.zahar,
  • 6 lg.faina,
  • 1 lg.zahar vanilat,
  • 1 lg.ulei sau margarina pt copt topita,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lg.cacao
  • Crema:
  • 1/2 l lapte,
  • 2 oua,
  • 1 esenta rom,
  • 2lg faina,
  • 4 lg.zahar,
  • 2 lg.cacao,
  • 1/2 pachet margarina pt copt Delma
  • 1borcan(300g) de dulceata de visine(strecuram doar visinele fara zeama)
  • Sirop:
  • 0,6 l apa,
  • 5 lg. zahar,
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • Glazura:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 lgt,zahar vanilat,
  • 1plc intaritor frisca,
  • 50g ciocolata amaruie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Blatul:Separam albusurile de galbenusuri  si le batem suma are intr-un vas adanc,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare pana se face bezeaua tare.Adaugam galbenusurile,uleiul,praful de copt si batem bine,apoi lg cu lg adaugam faina si cacaoa,amestecand de jos in sus usor cu telul sau o lg de lemn,pana se incorporeza bine tot si compozitia face basici.Intr-un vas rotund(forma pt tort) uns cu margarina si hartie de copt,turnam compozitia si o dam la cuptorul incalzit prealabil pt 30-40 min.,pana la proba scobitorii.Apoi il scoatem pe un fund si il impartim in trei parti egale silasam sa se racoresca.

Crema:Intr-un vas care nu lipeste fierbem 3/4 din lapte.In timp ce laptele fierbe,batem oualele bine ca la omleta,adaugam,zaharul,faina esenta si cacaoa si turnam peste laptele fiert,amestecand continu 1o min pana se ingroasa ca o budinca,apoi oprim focul si adaugam margarina,amestecam pana se dizolva complet si lasam sa se raceasca.

Sirop:Intr-un ibric punem apa,zaharul,coaja de portocale si punem sa dea in clocot ,apoi lasam sa se raceasca.

Glazura:Pregatim frisca:Intr-un vas  inalt batem frisca imprena cu zaharul pana se intareste,adaugam intaritorul si mai batem un pic ,si dam la frigider pt 30min.

Asamblarea:Cand toate sau racit,pe un platou punem prima parte de lat si insiropam,apoi adaugam jumatate din crema de ciocolata si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema.Adaugam foaia a doua,insiropam si punem visinele din dulceata,apoi peste ele jumatate din frisca.O intindem bine si punem ultima foaie din blat.O insiropam  si intindem restul cremei de ciocolata pe toata suprafata tortului,inclusiv lateral.Cu un posh ornam cu frisca dupa plac apoiradem pe deasupra ciocolata amaruie.Dam la frigider pana adoua zi sau cel putin 4 ore.

 

TIPS-URI

1

Cui nu ii place atat de insiropat poate pune mai putin sirop.Sotului meu ii place sa fie bine insiropat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zmeura si mascarpone