Tort de ciocolata pt toti bucatarasii

de mihaelaM in Torturi, 5 Iul 2011 | 5673 vizualizari

 

Se pare ca am ajuns la reteta 200 asa ca trebuia neaparat sa fie ceva bun.
Pt toti bucatarasi cate o felie>:d

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1cana zahar
  • 11/2cana faina
  • 8 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 ciocolate milka cu lapte (400g)
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 plic crema pt prajituri de ciocolata
  • 250ml lapte
  • Siropul
  • 4cani apa
  • 1cana zahar
  • 2 esente rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata pt toti bucatarasii:

Separam albusurile si le batem spuma,apoi punem putin cate putin zaharul mixand bine. Cand zaharul s-a topit putem pune galbenusurile amestecate cu uleiul, mixam in continuare. Faina o amestecam cu cacaoa, apoi o punem in ploaie peste albusuri si omogenizam bine.

Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor cam 45 min, pana trece testul cu scobitoarea.

Frisca o punem intr-un vas (eu am pus in tuci sa fiu sigura ca nu se lipeste) la foc mic.

Ciocolata o rupem bucati intr-un castron mai mare.Cand frisca incepe sa fiarba punem peste bucatile de ciocolata, lasam asa cam 5minute dupa care amestecam pana ce obtinem o compozitie fina pe care o lasam sa se raceasca.

Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe pliculet, iar cand crema s-a racit putem pune si gelatina, dupa care o dam la rece cam 30min.

Preparam si siropul: punem apa si zaharul sa fiarba cam 20 min. Cand siropul se mai raceste putem pune si cele 2 fiole de esenta de rom.

Blatul de tort il taiem in doua,insiropam prima parte ,apoi vom pune crema. Dupa ce crema a fost pusa uniform vom pune si partea cealalta si o insiropam. Dam la rece cam 1ora.

Preparam si crema pt prajituri,iar cand tortul s-a racit il scoatem de la rece si vom pune uniform crema de ciocolata deasupra, apoi il ornam cu restul de crema.

POFTA BUNA!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata pt toti bucatarasii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

carmenvlad 1

09.07.2011, 13:57

Felicitări! Un aşa eveniment trebuia sărbătorit. Tortul arată minunat, urarea este absolut încântătoare şi deosebit de delicioasă.

mihaelaM 1

09.07.2011, 14:16

Multumesc Carmen

mihaelaM 1

10.07.2011, 15:32

David astept sa ma lamuresti cu acea faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara