Irezistibil si ciocolatos :)
Faina cernuta, cacaoa, vanilia, praful de sare si praful de copt se pun intr-un vas.
Intr-un ibric se topeste untul la foc mic, se adauga laptele praf, imediat laptele dulce rece, se amesteca bine si se trage de pe foc.
Punem compozitia in vasul de mixer, adaugam zaharul pudra si mixam bine, in continuare punem ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si amestecul de faina din vasul pregatit si amestecam pana omogenizam complet.
Turnam compozitia in forma de tort( cea cu inel culinar) si coacem pentru 35- 36 de minute la 180 grade.
Scoatem forma din cuptor, lasam putin la racit si cu un cutit desprindem usor pe margini.
Desfacem inelul si punem blatul pe o foaie mare pergament. Lasam la racit.
Preparam glazura: Amestecam intr-un ibric frisca si untul, la foc mic, adaugam cacaoa, laptele praf, zaharul si vanilia, amestecam bine si avem grija doar sa infierbantam compozitia sa se topeasca bine untul si zaharul, dar sa nu o fierbem. Oprim focul inainte sa dea in clocot. Racim glazura si apoi o turnam peste blat.
Va curge putin tocmai de aceea asezam blatul pe hartie sa se poata scurge. Ne putem ajuta de o pensula. Transferam blatul pe un platou ajutandu-ne de o paleta.
Punem blatul pentru 30 de minute la rece, apoi scoatem si ornam cu frisca si fulgi de ciocolata.
Este gata tortul si-l vom tine la rece cateva ore...apoi il vom servi dupa inspiratie :) e delicios :)
1
in blat putem adauga nuci, migdale, alune ( dupa dorinta)