Tort de Craciun

de adasev12 in Torturi, 25 Dec 2013 | 4592 vizualizari

 

Craciun fericit si Sarbatori pline de lumina!
Va aduc si eu o bucata de tort si va doresc o seara minunata si Sarbatori fericite in continuare!

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata neagra
  • o esenta de rom
  • o esenta de vanilie
  • 200 ml apa+ 4lg zahar
  • visine din dulceata
  • o portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

300 ml frisca impreuna cu ciocolata se topesc la bain marine si se lasa la racit. Se adauga apoi esenta de rom si apoi se spumeaza pana devine o crema consistenta.

Piscoturile se insiropeaza bine cu apa + zahar + esenta de  vanilie. Se aseaza un rand de piscoturi, unul de crema si tot asa. Eu am facut mai mic tortul in diametru si am pus 4 randuri de piscoturi, dar mergeau foarte bine si 3 randuri.

Am ornat cu crema si pe lateral, iar deasupra am pus 100 ml frisca batuta, am ornat deasupra cu visine si felii de portocala. 

Foarte simplu, dar gustos.

Cine doreste sa serveasca cu placere! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mure si mascarpone